top of page

Често Задавани Въпроси

 • Как ще опишеш своя стил на снимане?​​​​

  • Винаги съм описвал своя стил на снимане като ненатрапчив, но балансиран. Искам да запечатам вашия ден такъв, какъвто е бил, но ако мога да допринеса за качеството и сантимента на кадрите си като елегантно се намеся дали с наместването на детайл, дали с леко и небрежно напътстване по време на фотосесията или било то с подпомагане на задкулисната организация, която се случва постоянно в един сватбен ден - ДА, може да се каже, че не оставам изцяло в сянка, но определено не съм и от тези, които се набиват на очи.

 • Какво представлява обработката на снимките и колко време ще отнеме?

  • Обработката на кадрите може да се раздели на три основни части - подбор, обработка и окомплектоване във финален продукт. Подборът на кадрите е ключов за качеството на вашите снимки и отнема най-много време от всичко. Стилът ми на обработка е "Earthy" или казано по друг начин преобладават земните цветове в леко пастелна форма и ретро усещане. Някои цветове присъстват повече от други, но основно се търси баланс и естетика, която да подхожда на един сватбен албум. Някои от кадрите ще получите освен в цвят и в черно-бяло ако ги видя по този начин. С финалната стъпка по създаване на онлайн галерия, печат на кадри, изработка на кутия и качване на флашка са ми необходими не повече от 4 месеца, но по-често се справям и за 3-4 седмици в зависимост от ангажираността на сезона.

 • A в такъв случай можем ли да получим и останалите сурови файлове, какво става с тях?

  • Винаги съм смятал, че ако предам на своите клиенти и всичките сурови кадри освен избраните от мен - това напълно обезсмисля целият ми труд в пост обработка. Все пак за тези, които наистина държат да имат всички кадри от сватбата си могат да ги получат срещу допълнително заплащане и анекс към своя договор.

 • Споменаваш договор. Всъщност какво трябва да направим, за да те ангажираме като наш фотограф?

  • На първо място разгледайте всичко, което съм споделил онлайн. След това си уредете среща с мен в моето студио или на друго по-удобно място, за да се запознаем и за да ме "усетите" като точния фотограф за вас. След това подписваме договор, в който аз гарантирам всичко, което ще направя за вас, а вие, че ме запазвате на въпросната дата посредством депозит.

 • Можеш ли да снимаш и видео?

  • Да. Преди всичко съм фотограф, разбира се, но имам влечение и към кинематографията, която противно на общоприетите очаквания е нещо съвсем различно и изисква различни знания и умения от заснемането, през обработката до финалния филм. Това, което мога да предложа е кратък трейлър. Песен време, без възможност да бъде по-дълъг, преработен или по-различен. Но със сигурност ще бъде интересен и обобщителен. Ако все пак искате събитието да бъде детайлно отразено не се колебайте да ме попитате за препоръка към мои колеги.​

All Videos

All Videos

All Categories
All Categories
People & Blogs

Зад кадър - Обработваме сватбени снимки

Въпроси и отговори за сватбената фотосесия | www.Story4Brides.com

bottom of page